Allmänna villkor Gymshout AB

§1. Allmänt

De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Gymshout AB, organisationsnummer 559200-4344, nedan i följande villkor kallat ”Gymshout ”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.gymshout.se.

 

§2. Beställning

Gymshouts varor beställs på www.gymshout.se eller via våra godkända återfösäljare. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Gymshout via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du våra villkor. Gymshout ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

I bekräftelsen via e-post finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i din orderbekräftelse ska du omedelbart kontakta oss via e-post: [email protected].

 

§3. Priser

De priser som anges på www.gymshout.se anges inklusive mervärdesskatt (25% moms). Priserna inkluderar fri frakt över 700 kr Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priser. Alla priser anges i SEK.

3:1 Betalning via Gymshout.se

Vi använder Billmate Checkout som betallösning, Billmate Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. Betalningsmetoderna är faktura, delbetalning, kort, banköverföring eller annan direktbetalning. Vid alla kortköp debiteras kortet direkt vi beställning.

För kunder utanför Sveriges gränser finn PayPal tillgängligt som betalningsalternativ.

3.1 Betalning
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

3.2 Kortbetalning
Korbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt

3.3.1 Faktura & delbetalning
I samarbete med Collector Bank erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Collector Bank's betalsätt hittar du på bill.collectorpayments.se.

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på bill.collectorpayments.se 

För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och minst 20 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare förutsätter vi att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik. 

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Collector Bank påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Collector Bank faktura- och delbetalningstjänst se länkarna nedan:
Allmänna kreditvillkor för faktura och delbetalning
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation 
3.3.2 Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning
Collector Bank's kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta oss via e-post [email protected] eller via telefon på +46 101 61 00 80, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.
Se också vanligt förekommande frågor och svar.
3.3.3 Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp
Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector Bank. Collector Bank återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna. 
Kontakta oss via e-post [email protected] eller via telefon på +46 101 61 00 80, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.
3.3.4 Pris
Period	Ränta		Månadsavgift		Administrationsavgift
3 mån	0,00%		30 kr		0 kr
6 mån	0,00%		30 kr		95 kr
12 mån	9,95%		30 kr		195 kr
24 mån	19,95%		30 kr		295 kr

§5. Ångerrätt/Retur

5:1 Byta storlek

När du inte är nöjd med din storlek du har beställt hem (ex. byta från S till M). Vi erbjuder fria storleksbyten på alla våra varor inom Sveriges gränser. Kunden får dock stå för returfrakten tillbaka till oss på Gymshout AB

5:2 Retur av vara

Du kan returnera dina varor inom 14 dagar efter du har tagit emot din beställning. Varan skall vara i sitt originalskick, oanvänd med obruten förpackning samt ha eventuella etiketter kvar. Kunden står själv för returfrakt.

Paketet ska skickas till följande adress.

Gymshout AB

Norra mosvägen 7c

69271 Kumla, Sverige.

5:3 Vad räknas som originalskick?

Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter sitter kvar och är intakta. 
Varor som använts vid träningspass accepteras ej som nyskick.

Varor som returneras med djurhår på accepteras ej som nyskick, då det medför risk för allergi. 
Varor som medför stark lukt från parfym eller rök accepteras ej som nyskick.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. 

Vi erbjuder fri retur på alla våra varor inom Sveriges gränser, dock får kunden stå för returfrakten tillbaka till oss.

5:4 Reklamation

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar så varorna inte är skadade eller felaktiga. Skulle varan vara felaktig eller skadad ber vi er att kontakta oss så snart som möjligt via vår e-post [email protected] för att få vidare instruktioner. Du har 3 års reklamationsrätt enligt svensk lag. Skulle du behöva reklamera din vara pga. att vara är trasig eller dylikt ber vi dig först kontakta [email protected] med eventuella bilder på den skadade produkten.

§6. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

 

§6. Leveransvillkor

6:1 Leveranstid 

Alla ordrar inom Sverige skickas med PostNord och levereras inom 2-4 arbetsdagar. Undantag kan vara under och efter en större REA-period eller högtid.

Vi skickar med PostNord som kommer till din brevlåda eller till ombud. Är paketet för stort för brevlådan kommer det hamna hos närmsta ombud och du kommer aviseras via Sms eller E-post.

6:2 Fraktkostnad

Vi tillämpar fri frakt på alla våra varor över 700 sek.

6:3 Ej uthämtat paket hos ombud

För ej uthämtat paket förbehåller vi oss rätten att debitera dig för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 99 kr per paket. 

§7. Personuppgiftsbehandling

Gymshout AB, org. nr. 559200-4344, behandlar personuppgifter i samband med handeln på http://www.gymshout.se och är personuppgiftsansvarigt för behandlingen. Personuppgifter behandlas för att Gymshout AB ska kunna tillhandahålla sina tjänster, huvudsakligen för följande ändamål (”ta emot beställningar, betalningar och samt skicka din beställning”):

• För att skapa och upprätthålla ditt personliga konto.

• För att ta emot och bearbeta dina beställningar och skicka dina varor till dig.

• För att hantera eventuella returer.

• För att skicka dig sms-aviseringar om leveransstatus.

• För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster.

• För att skicka marknadsföringserbjudanden som nyhetsbrev och kataloger.

• För att skicka dig enkäter som ger dig möjlighet att påverka Gymshout AB:s erbjudanden och tjänster.

De uppgifter som behandlas är de uppgifter som du anger, t.ex. när du lägger beställningar, kontaktar kundtjänst eller dylikt. De uppgifter du anger omfattar t.ex. kontaktinformation, leveransadress och beställda varor (”Personuppgifterna”). Personuppgifterna är nödvändiga för att Gymshout AB ska kunna uppnå Ändamålen. Viss information kan även komma att inhämtas från offentliga register eller från andra allmänt tillgängliga källor. Den huvudsakliga rättsliga grunden för behandlingen är att behandlingen är nödvändig för att Gymshout AB ska kunna fullgöra sina åtaganden gentemot sina kunder. Vissa behandlingar baseras även på Gymshout AB:s berättigade intresse att kunna bedriva sin verksamhet på ett effektivt och säkert sätt samt på Gymshout AB:s skyldighet att följa rättsliga förpliktelser. Personuppgifterna kan komma att delas med myndigheter och andra parter som Gymshout AB anlitar för att uppnå Ändamålen, t.ex. för leverans. Dessa aktörer kan vara baserade i länder utanför EU/EES. Om Europakommissionen inte anser att landet säkerställer en adekvat skyddsnivå kommer överföringen till den tredje parten att ha stöd i kommissionens standardavtalsklausuler för överföring av personuppgifter till ett land utanför EU/EES, se artiklarna 45–46 i förordning 2016/679 (”GDPR”). Dessa standardavtalsklausuler finns åtkomliga här: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/. Behandlingen av Personuppgifterna kommer pågå så länge det krävs för att uppfylla Ändamålen eller så länge som Gymshout AB är förpliktade att göra detta. Därefter raderas Personuppgifterna. Om du har några frågor kring behandlingen av Personuppgifterna kan du kontakta Gymshout AB via [email protected] Du kan även använda denna adress om du vill utöva någon av de rättigheter du enligt GDPR har som registrerad. Vänligen notera att rättigheterna enligt GDPR inte är absoluta och att ett åberopande av en rättighet därför inte nödvändigtvis leder till en åtgärd. Dina rättigheter enligt GDPR inkluderar följande:

• Rätt till tillgång – Enligt artikel 15 GDPR har du rätt att ta del av Personuppgifterna och att bli informerad om behandlingen. Den informationen finns i detta dokument.

• Rätt till rättelse – Enligt artikel 16 GDPR har du rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktiga personuppgifter som rör dig rättade. Med beaktande av ändamålet med behandlingen har du också rätt att komplettera ofullständiga personuppgifter.

• Rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”) – Under vissa omständigheter har du med stöd av artikel 17 GDPR rätt att få Personuppgifterna raderade.

• Rätt till begränsning av användning – Under vissa omständigheter har du enligt artikel 18 GDPR rätt att begränsa behandlingen av Personuppgifterna.

• Rätt till dataportabilitet – Enligt artikel 20 GDPR har du rätt att få ut Personuppgifterna i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format. Du har också rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.

• Rätt att göra invändningar – Enligt artikel 21 GDPR har du rätt att invända mot viss behandling av Personuppgifterna, exempelvis sådan behandling som grundar sig i Gymshout AB:s berättigade intressen. Slutligen har du också rätt att inge klagomål till Datainspektionen, som kan kontaktas via [email protected] eller 08-657 61 00.

 

Behöver du hjälp eller har du fler frågor?

Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig!

Gymshout AB, Org nr: 559200-4344

Norra Mosvägen 7C, 692 71 Kumla. Örebro Län